14. februari 2020
Afgelopen zondagochtend ontstond, met dank aan een boomwortel, een heel nieuw avontuur heel dicht bij huis. Ik was met twee anderen en de drie honden aan het hardlopen in de bossen en voelde daarbij heerlijk de ruimte in mijn lijf. Tot opeens mijn hoofd bedacht dat het niet handig was om wat hoger op het bospad te lopen. Opeens lag ik daar, in het zand.

26. januari 2020
Afgelopen vrijdag kwam ik samen met een vriendin aan op een mooie plek in het oosten van het land, de Mommenhoeve. Bij deze plek was een boomgaard en daar kwamen we met z’n vijven bij elkaar om die dag een brief aan jezelf te gaan schrijven. Om zo te ontdekken wat ik mezelf het komende jaar toewens.

16. juni 2019
Liggend in mijn hangmat voel ik de warmte van de zon op mijn huid branden. De vogelgeluiden, het ruizen van de wind en ook voel ik mijn adembeweging in mijn lijf, diep en ontspannen. Ik voel de woorden van het telefoongesprek die ik net met mijn zus voerde, nog in mijn hoofd dwarrelen. Gewoon je eigen plek innemen, hoor ik mezelf tegen haar zeggen.

14. april 2019
Inmiddels heb ik de eerste twee dagen van de yoga en coaching en opleiding achter de rug. En hoe was het vraagt een vriendin? Ja, hoe was het? Prachtige weidse locatie, zeer smaakvolle lunch, mooie groep mensen en verder: intens, onwennig, voedend, gezellig, spannend en ontspannend. Oh ja en nog heerlijk gedanst!

15. maart 2019
De vraag om zelf een blog te schrijven en deze te delen met de buitenwereld zorgde voor weerstand in mijn lijf. Zodra je bewust wordt van wat een woord of een vraag met je doet, kan dat vragen om zelfonderzoek en zelfliefde. Waardoor er in mijn lijf inmiddels ook ruimte is ontstaan om zelfs met plezier deze blog nu te gaan schrijven.
26. augustus 2018
Na veel uitstel gedrag was het dan toch eindelijk zover om mezelf een keer kennis te laten maken met een stilte retraite. Voorafgaande de retraite vroegen vrienden aan mij: ‘Maar waarom ga je niet eerst een keer 1 of twee dagen ervaren hoe het is om in stilte te verblijven’. Tja, een goede vraag, waarom heb ik daar niet voor gekozen vroeg ik mij toen af….