Commentaren: 20
 • #20

  Daphne Van Gijtenbeek (maandag, 02 oktober 2023 20:11)

  Marjolein heeft een hele persoonlijke benadering van de lessen en zorgt dat je je gelijk goed op je gemak voelt. Door de niet al te grote groepen kan ze goed rekening houden met ieders wensen en dat ook nog op een hele mooie locatie. Een aanrader. Dankjewel Marjolein voor de fijne lessen.

 • #19

  Rien (woensdag, 24 augustus 2022 19:49)

  Een aantal privé Joga sessie gevolgd bij Marjolein. Voor mij een mooie laagdrempelige kennismaking met Joga en te ontdekken kan en waar ik nog aan wil werken. Marjolein begeleid je daar bij op een rustige en kundige manier.. Maatwerk! Echt een aanrader.

 • #18

  Debbie (donderdag, 24 februari 2022 20:31)

  Ik volg nu al een aantal maanden privélessen bij Marjolein met heel veel plezier. Marjolein kan zo goed afstemmen op hoe mijn lijf er op dat moment bij zit of staat en gedurende de oefeningen heel adequaat en liefdevol :) bijsturen. Het geeft mij alle ruimte om in rust te oefenen met mijn eigen lichaam. Helemaal top!

 • #17

  Ilse (woensdag, 14 juli 2021 21:34)

  Mindful run met Marjolein is echt een aanrader. Na een eerste kennismaking tijdens een mindful run clinic heb ik de 5 weken cursus gevolgd. Marjolein geeft je ruimte om jezelf te zijn en om tijdens de trainingen je ervaringen te delen. Ook geeft ze je op liefdevolle wijze inzicht in je gedragspatronen. Serieus en speels. In stromende regen en in snikkende hitte. Vertragen en versnellen. Met veel aandacht voor adem, lichaam en geest. Ik heb genoten van de oefeningen, de meditaties, de yogahoudingen en het lopen door de mooie Wageningse Eng. Dank je wel voor deze kennismaking met mindful run Marjolein!

 • #16

  Joke (zaterdag, 08 mei 2021 15:57)

  Via mijn dochter Mirella hoorde ik van de mindful run clinic. Omdat het hardlopen bij mij op een laag pitje stond en ik niet goed ademde en niet ontspannen kon hardlopen ben ik gaan wandelen. 5 km liep ik, maar had er geen plezier in en zat niet lekker in mijn vel ivm mijn ademhaling.
  Toen kwam de eerste wandel clinic en ik was enthousiast, durfde nog niet veel,maar het contact met Marjolein voelde goed . Zij was relax en rustig en ik mocht aangeven wat ik leuk vond en wat niet.
  Ik kreeg van haar 4 lessen op de vrijdagochtenden. De eerste les leerde ik veel van haar en kon dat gebruiken in het dagelijks wandelen en leven.Met Les 2 en 3 ging ik grote stappen vooruit, mijn ademhaling had ik goed onder controle en het wandelen ging steeds beter. De laatste les afgelopen vrijdag durfde ik de uitdagingen aan die Marjolein mij aanrijkte iets wat ik daarvoor niet durfde.
  Ik loop nu met veel plezier en open blik en ben ontspannender en hoor de stem van Marjolein in mijn hoofd , wat positief is. Ben 66 jaar en door de lessen van Marjolein zit ik beter in mijn vel en dus voor mensen die dit nodig hebben is Marjolein echt een aanrader. Dank je wel voor je lessen en handvaten.

 • #15

  Mirella (zaterdag, 17 april 2021 12:40)

  Na de mindful run clinic was ik erg enthousiast en ben de mindful run cursus gaan volgen. Vijf weken lang elke zaterdagochtend en elke week een nieuw thema waarin ik veel geleerd heb over mindful hardlopen, maar ook yoga en meditatie kwamen aan bod. Ook daar heb ik veel van geleerd. In een mooie omgeving ga je hardlopen en oefeningen doen. Marjolein komt zelf ontspannen en relaxed over en geeft tips en adviezen en laat je zelf ervaren wat voor jou het beste werkt om hard te lopen of te ontspannen. Ik neem in ieder geval al haar tips mee. De cursus wordt gegeven in een gezellige en ontspannen sfeer in een mooie omgeving. Zeker een aanrader!

 • #14

  Sandrine (zondag, 17 januari 2021 12:59)

  Op 1 januari 2021 het nieuwe jaar gestart met een stiltewandeling. Wat een goed idee!
  In het donker, in de stilte en verlicht door een mooie maan samen aan de wandel. Bijzonder hoe normaal het voelt om niets te zeggen en toch goed te kunnen communiceren. Een fijne manier om met je zintuigen bezig te zijn waardoor je gedachten tot rust komen. Aanrader!

 • #13

  Astrid (woensdag, 14 oktober 2020 18:48)

  Ik heb genoten van de cursus mindful rennen. Met Marjolein vond ik mijn plezier, het speelse en mijn eigen tempo in het hardlopen terug. De oefeningen, de handvatten en het samen stil staan bij wat ieder in het rennen beleeft, ik vond het een hele waardevolle en leerzame cursus! En wekelijks in mijn hardlopen nu benut ik wat ik leerde uit de oefeningen en ervaringen uit de cursus!

 • #12

  Dieneke (zondag, 04 oktober 2020 07:45)

  Een yogales van marjolein doet mij altijd goed. Lichaam en geest knappen er van op. Ik ervaar marjoleins begeleiding als kundig, rustig, warm en licht. Heel blij mee. Zowel live als online.

 • #11

  Sandrine (maandag, 27 juli 2020 09:25)

  Deze zomer heb ik meegedaan aan de mindful run cursus. In een gezellig klein groepje leerde ik dat hardlopen meer is dan een stuk hard rennen. Door je meer bewust te zijn van al je zintuigen en je eigen ademhaling wordt het een ontspanningsoefening.
  Marjolein is een fijne trainer die iedereen betrekt en bij wie je je snel op je gemak voelt. Dit zorgt voor een hele prettige sfeer.
  Door een blessure heb ik de cursus niet af kunnen maken maar Marjolein zorgde ervoor dat ik toch verbonden bleef en met bepaalde oefeningen toch mee kon doen.
  Veel dank !

 • #10

  Violette Brand (zaterdag, 04 juli 2020 15:52)

  De clinic vond ik heerlijk!! Een prettige combi van mindfulness en hardlopen. Bewuste aandacht voor het lijf en de beweging. Je bent een fijne trainer! Ik heb me vanaf het begin op mijn gemak gevoeld en het voelde als een uitnodiging om de verschillende oefeningen te doen. Daarbij zijn de buitenlocatie en de paadjes van de Eng een heerlijke omgeving om met mindful run aan de slag te gaan. Ik heb ervan genoten en het heeft me weer bewust gemaakt dat hardlopen geen prestatie maar een weldaad voor het lijf mag zijn!

 • #9

  Trudy Loman (zaterdag, 27 juni 2020 20:13)

  Afgelopen zaterdagochtend mijn eerste ervaring met mindful running. Een verademing om zo de dag te beginnen. In rust en met aandacht al lopend en hardlopend over de Eng. Na een wake up oefening in de tuin, een uitgebreide clinic met diverse oefeningen. Wat ik leuk vind is dat er echt contact wordt gemaakt door Marjolein met de cursisten. Dat zorgt voor ontspanning en rust bij aanvang. De oefeningen worden goed uitgelegd zodat je zonder ervaring gewoon kan aanhaken (geldt ook voor yoga avonden).

 • #8

  Thera Bootsman (zaterdag, 27 juni 2020 20:12)

  De Mindful run clinic van Marjolein was verrassend ontspannend. Ze legt goed uit. Bijzonder hoe je alles waarneemt in je run, zowel je omgeving als je lijf en je hoofd in het moment. Het viel me op dat ik na de run pas weer bezig was met de alledaagse dingen”

 • #7

  Inke Mensink (dinsdag, 18 juni 2019 09:48)

  Je lessen vind ik getuigen van vakmanschap, ze zijn aangepast aan het niveau van de groep en zeer afwisselend. De instructies zijn duidelijk en leerzaam. Je laat de positieve kanten zien van zaken die niet soepel gaan bij deelnemers, neemt ze serieus, reageert invoelend, luistert heel goed en helpt door je reactie om zaken niet te zwaar te maken. Je hebt een prettige en ook zachte stem die me ertoe dwingt me goed te concentreren om alles te horen wat je zegt. Fijn is het dat er altijd wat te lachen valt in je les. En ik ervaar het als bijzonder dat je in de lessen inspeelt op zaken die in de wereld spelen en op de seizoenen.


 • #6

  Jan Weggemans (dinsdag, 18 juni 2019 09:45)

  Dank voor je yoga-lessen die in Diepenveen helaas stoppen.
  Yoga is voor mij fysieke inspanning en ook geestelijke ontspanning, graag in een prettige groep met een aardige docent.

  Je bent bekwaam in het vak, rustig en vriendelijk in je optreden, gevoel voor humor, ziet goed wat in de groep gebeurt. Je bent ook bereid tot interactie met de groep. Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen. Suggesties om het 'nog beter' te doen, worden prettig gebracht. Veel variatie in de les en dat bijna allemaal - vanuit ons gezien - zo ongeveer uit het hoofd.

  Veel geluk en plezier in het Wageningse.

 • #5

  Karin (zondag, 16 juni 2019 10:19)

  Lieve Marjolein, dank je wel voor al jouw mooie yogalessen in De Spil. Ik heb er heel veel aan gehad! Je straalt rust, warmte en vakvrouwschap uit. Wat ik erg prettig vind, is dat er elke les oefeningen aan bod komen, die we als serie 3x achter elkaar doen, zodat er een vloeiende beweging ontstaat.
  Alle lichaamsdelen die rekking/
  strekking of ontspanning behoeven komen aan bod, maar per les verschilt het accent. Dit kunnen we ook zelf aangeven en daar luister je goed naar. Als we bijv. de kaars doen, kunnen we altijd kiezen uit meerdere varianten. Je hebt duidelijk aandacht voor elk individu. Een bijzonder punt vind ik ook dat je als extra service steeds allerlei attributen meeneemt die we kunnen gebruiken, bijv. zitkussens, tennisballen, meditatiekrukje, etc. Na afloop van de les informeer je altijd even kort hoe we de les hebben ervaren. Jouw lessen verlopen altijd in een ontspannen en prettige sfeer en hebben (en dat vind ik zelf erg fijn) geen zweverig, maar een praktisch karakter. Nogmaals heel veel dank daarvoor!

 • #4

  Kizzy ooiman (zaterdag, 15 juni 2019 13:36)

  Wat geef je fijne yoga lessen Marjolein! Zo ontspannen, professioneel met iedere les weer iets creatiefs. Je bent rustig, puur en je hebt veel kennis in huis.

 • #3

  Josje de Val (zaterdag, 15 juni 2019 11:33)

  Bijna twee jaar geleden had ik mijn eerste yogales. Op woensdagochtend nam ik les en ik had geluk dat ik jou als docent trof, dat weet ik nu. Al meteen dacht ik: ik had veel eerder aan yoga moeten beginnen. Zo fijn waren de lessen. Ik heb ervaren, dat bewust worden van mijn ademhaling, de manier van ademhalen mij tot rust, tot ontspanning kan brengen. Ik wist dat al vanuit mijn vak als leerkracht en door mijn hobby muziek maken en zingen. Adem de basis van leven. De toepassing van de buikademhaling heeft me op cruciale momenten erg geholpen. Ik merk dat yoga goed is voor lijf, leden en geest. Heerlijk om te doen en het doet me goed.

  Jouw vakvrouwschap spreekt uit je lessen. Bij de start van je les neem je me mee, begeleid je met je prettige stem in een vanzelfsprekend ritme alle oefeningen. Je instructie is heel duidelijk en geeft voortdurend alternatieven in de uitvoering. Dat element maakt dat ik mezelf accepteer. Niets hoeft. Daarmee creëer je een sfeer die veilig is en dat is m.i. voorwaarde voor een fijne les. Bij jou lijkt een les als vanzelf te gaan, in één vloeiende lijn. Je lijkt het uit je mouw te schudden, maar er zit een visie achter. Dat zie ik en voel ik. Gefocust en geconcentreerd, zonder toeters en bellen, zoals je die ook in de yogawereld tegen kunt komen.

 • #2

  Feiko Jello Woudstra (zaterdag, 15 juni 2019 11:31)

  Ik vind de wijze waarop jij invulling geeft aan de yogalessen erg prettig; je geeft veel aandacht aan aandacht en voelen wat er in je lichaam gebeurt, de verwondering over je ledematen en de acceptatie van je ademhaling. Dit doet mij ook denken aan de mindfulness lessen die ik aantal jaren geleden gevolgd hebt.

  In eerste instantie miste ik wat 'meer uitdagende' houdingen, maar na verloop van tijd bracht je deze ook in de lessen; de Boot, Brug, Kameel, Kaars. Ook daar de aandacht bij te houden, werkte erg prettig.

  De series (Zonnegroet, Maangroet, Tibetaantjes) waren goed om uit te voeren en je zocht ook aansluiting bij actuele situatie (Maangroet) erg mooi en verbindend met onze plek in de kosmos.

  Wat ik erg waardeer is dat je bij een serie de laatste cyclus niet meer insprak en wij deze in stilte uitvoerden, welhaast als een religieuze oefening, plechtig en toegewijd, zonder zwaar op de hand of zweverig te worden. N.a.v. laatste: de wijze waarop je de klankschaal af en toe (zeer gedoseerd) inbracht en in de laatste les Ohm vond ik bijzonder; dit op respectvolle, open en bescheiden wijze, zonder een ervaring op te dringen, zonder zweverigheid of oppervlakkigheid. Mooi dat je hiertoe instaat bent, het vraagt (m.i.) een fijngevoeligheid om dit doen en de groep (in zijn diversiteit) hierin mee te nemen op een wijze waar een ieder zich prettig bij voelt.

 • #1

  Gea Oord, interim manager (zondag, 28 oktober 2018 16:06)

  Als ik begin met mijn wekelijkse yoga-meditatieles van Marjolein, heb ik het gevoel dat ik de ruimte krijg om even te landen en weer verbinding te maken met mezelf. Ieder lid van onze groep volgt zijn eigen tempo, er wordt weinig gesproken en toch voel ik verbinding. Marjolein begeleidt de oefeningen met haar stem. Die stem klinkt rustig en aangenaam. Na de eindontspanning voel ik met energiek en ontspannen tegelijk. De lessen helpen me om te ont-stressen.