Vanuit je hart in beweging zijn!

Onlangs werd ik als trainer tijdens de mindful run vervolgcursus in mijn hart geraakt door een verhaal van een deelnemer.  Zij was twee weken geleden ook meegegaan, en eigenlijk begint het verhaal daar.

 

Ze werd toen misselijk tijdens die heuveltraining en toen ik haar vroeg of ze het niet had voelen aankomen, werd ze even stil en daarna zelfs een beetje boos. ‘Tuurlijk wel’: zei ze. ‘Maar ik dacht ik duw dat gevoel van mijn lichaam gewoon even weg.’ We lieten dit even bezinken en daarna vroeg ik haar of ze dit van zichzelf herkende. Ze gaf aan dat ze het wel kon plaatsen. Toen ik later op die ochtend vroeg hoe het met haar was (nadat ik haar de leiding over het looptempo van deze cursus had gegeven) reageerde ze op zakelijke toon dat het goed ging. Waar ze zelf vervolgens ook van schrok. Er ontstond een mooi gesprek, ook met de andere deelnemer over dat wat er niet mag zijn, zoals tranen laten zien in het openbaar en kwetsbaarheid.

 

Ik zag tijdens de cursus dat het haar enorm had geraakt en ik stuurde haar na afloop een bericht over haar kracht, dat ze voor mijn gevoel overal altijd enorm enthousiast instapt, maar dat het ook een valkuil kan worden als je niet je hele lichaam daarin meeneemt. Een week later kreeg ik een bericht, dat ze niet kwam en even de rust wilde nemen. Mooi! Die luister even goed naar haar lichaam! De week daarop deelde ze met ons over de besluiten die ze die dag dat ze misselijk was geworden voor haarzelf had genomen, zowel op privé als zakelijk gebied. Met als centraal thema dat ze niet genoeg had geluisterd naar haar hart en dat ze daar nu meer ruimte voor aan het geven is. Het voelt wakkerder, vertelde ze ons.

 

En waarom het mij raakt, is dat ik het soms ook lastig vind, om maar altijd loyaal te zijn aan mijn hart tijdens de keuzes die je in het leven maakt. Maar ik ben ervan overtuigt dat als je daar steeds meer voor kiest, je dan ook ziet wat dit met iemand doet. Wakker en energiek! Wow, kippenvel! 

 

En dat is waarom ik de mindful run ook zo mooi vind om te geven, je bent met elkaar lekker buiten in beweging en tijdens het bewegen kan je geraakt worden door iets, wat je van binnenuit ook weer in beweging kan brengen doordat je beter leert luisteren naar wat je hart je te vertellen heeft. Wat een rijkdom!  Het is niet voor niets dat mijn bedrijfsnaam Yoga Beat daar symbool voor staat. Vanuit je hart in verbinding komen met jezelf, waardoor je in staat bent je eigen ritme bewust te ervaren en te volgen.