Over Yoga Beat

Weet je al precies wat je wil? Super! Maar wil je eens wat nieuws, of wil je nog ontdekken welke vorm van yoga bij jou past…dat kan allemaal. Heb je behoefte aan souplesse en dynamiek, liefdevol thuiskomen bij jezelf en spirituele groei of rust en verdieping, dan zijn dit elementen die je bij onze studio kan verder kan gaan ontdekken en ervaren. Wij bieden bij onze yogastudio Hatha, Vinyasa en Yin yoga, meditatielessen en mindfulness activiteiten aan. Deze activiteiten worden gegeven door Marjolein en Geert.  

 

Marjolein Nuvelstijn

 

Yogadocent, wandel coach, mindful run trainer en eigenaresse

Yoga Beat

yogastudioyogabeat@gmail.com

06-40258919

Geert Geertsema

 

Docent Yin Yoga

Yoga Beat

geert.geertsema@outlook.com

06-14160509

buitenles Yogabeat

Als het weer het toelaat geven we buiten les. Dat geeft een hele andere dimensie aan de belevenis van yoga.
Ervaar het!Marjolein is eigenaresse van Yogastudio Yoga Beat. Ze geeft zelf yogalessen op maandag, dinsdag en donderdag. Marjolein’s lessen zijn ondanks dat het een rustige vorm is, altijd een avontuur. Elke woensdagavond geeft zij een mindful run training en in het weekend geeft zij de mindful run cursussen. Ze heeft een speelse aanpak en weet iedereen de ruimte te geven om alles in je eigen tempo te kunnen ervaren. De Yoga Beat is immers voor iedereen van een ander tempo... het vanuit jouw hart ontdekken van jouw ritme in deze vrije manier van bewegen staat voorop! Waardoor je soepelheid zowel in lichaam als geest kan ervaren. Ook door haar HR-achtergrond is zij in staat door het geven van vitaliteitsessies en bedrijfsyoga-lessen bij te dragen aan de vitaliteit van een organisatie.

 

Marjolein: "Vanaf het jaar 2008 ben ik zelf in aanraking gekomen met yoga en meditatie. De reden voor mij om daar iets meer in te ervaren, is dat ik bij mezelf merkte dat ik meer in mijn hoofd zat dan in mijn lijf. Terwijl je lijf je ook zoveel kan vertellen! Door het volgen van de erkende Samsara Yoga docentenopleiding en verschillende bijscholingen (zoals rug yoga en de adem), kwam ik erachter dat het delen van mijn eigen yoga ervaringen iets is wat bij mij past. Net zoals mindful runnen en het geven van wandel coach sessie, waarbij het lichaam ook een wijze raadgever is.


Yin Yoga, door Geert

 

Yin Yoga helpt je om sterker en flexibeler te worden. En om in balans te blijven als je regelmatig druk en stress ervaart in jouw dagelijkse leven. Het is een prachtige ondersteuning bij sporten als hardlopen, zwemmen, fietsen, voetbal en fitness. Bij Yin Yoga zijn spierkracht of lenigheid niet belangrijk. Het is een toegankelijke vorm van yoga, geschikt voor jong en oud. Tijdens de yogales kom je in verschillende houdingen die je steeds drie tot vijf minuten aanhoudt. Je wordt hierdoor steeds leniger en je lichaam voelt soepeler aan. Yin yoga is gericht op het bereiken van een diepere ontspanning en leidt tot een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht. Het stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd. Zorg er voor dat je warm genoeg gekleed bent. Matjes en dekentjes zijn aanwezig. 

 

Over Geert

In 2006 heb ik mijn eerste yogales gevolgd met als doel mijn stressklachten te verminderen en om beter te herstellen van mountainbike tochten en voetbalwedstrijden. Omdat ik vrijwel direct het effect van de lessen voelde ben ik mij meer in yoga gaan verdiepen. Inmiddels is yoga voor mij dagelijks gezondheidsonderhoud en helpt het me fit te blijven, bewuster te leven en beter in balans te blijven.

 

Voor verdere verdieping heb ik in 2014 Hatha yoga bestudeerd bij de docentenopleiding van Samsara. En vanaf 2017 heb ik twee opleidingen voor yogaleraar gevolgd en succesvol afgerond bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daarmee ben ik Yoga Alliance erkend Registered Yogateacher (RYT) in zowel Vinyasa Yoga als Yin Yoga. In najaar 2018 start ik met de IAYT geaccrediteerde opleiding voor Yogatherapeut bij The Yoga Therapy Institute in Amstelveen.